20. avgusta, 2021 Urednik
Big Band RTV Slovenija: Mojmir Sepe – 90 let z jazzom v srcu

Big Band RTV Slovenija: Mojmir Sepe – 90 let z jazzom v srcu

Obiskano
373 373 obiskovalcev si je ogledalo ta dogodek.

Gostji našega nacionalnega orkestra bosta Nina Strnad in Patricija Škof, dirigent Tadej Tomšič.

Koncert v sodelovanju z ZKŠTM Ravne v sklopu Ravenskih dnevov.

Big Band RTV Slovenija in vokalni solistki Nina Strnad in Patricija Škof, dirigent Tadej Tomšič
Ob 90-letnici lani preminulega velikana slovenske glasbe Mojmirja Sepeta, rojenega v Jazbini na Koroškem, bo Big Band RTV Slovenija predstavil njegove bolj in tudi manj poznane jazzovske instrumentalne kompozicije in popevke. Večer za ljubitelje odličnega vokalnega jazza z vrhunsko spremljavo. Vokalni solistki bosta Nina Strnad in Patricija Škof, dirigent bo Tadej Tomšič.

»… in je bilo, kot bi posijalo sonce.« Tako je v enem od intervjujev Mojmir Sepe opisal trenutek, ko se je na oder v okviru koncerta Evropskega jazz orkestra povzpela Nina Strnad, ena najbolj suverenih vokalistk resne glasbe pri nas. Doslej si je oder delila z mnogimi priznanimi jazzovskimi imeni in nastopila na številnih prestižnih odrih ter prireditvah tako pri nas kot širom po svetu.

Patricija Škof je mlada slovenska vokalistka, dobitnica nagrade 44th Downbeat Student Music Award (kategorija Vocal Jazz Soloist) priznane ameriške revije Downbeat, članica Bundesjazzorchestra, JM Jazz World Orchestra in avtorskega projekta Birds of unknown. Pred kratkim je diplomirala na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti v Gradcu, trenutno pa ustvarja in koncertira tako doma kot na tujem.

Foto: arhiv RTVSLO

Za rezervacije prosimo, da obiščete: https://www.jazzravne.si/rezervacije/ →

 

Datum in ura začetka

petek, 17. 9. 2021 ob 19:00
 

Kategorija

Deli s prijatelji

REZERVACIJE

Za rezervacije ali morebitna vprašanja nam pišite.