28. julija, 2023 Robi Jamnik
Nina Virant VIRA (SLO, NOR)

Nina Virant VIRA (SLO, NOR)

Obiskano
468 468 obiskovalcev si je ogledalo ta dogodek.

POZOR: KONCERT JE V TOREK!
VIRA. Drzna, vneta, goreča. Pokončna. A mehka, krhka, na puhastih sanjah o domu. In z vsem tem srčna. VIRA je estetika mističnosti.

Nina Virant – vokal, klaviature, avtorica projekta, glasbe in besedil; Veronika Kumar – vokal, živa elektronika; Gard Nilssen (NOR) – bobni, tolkala

Glasbeni izraz vokalno-tolkalnega kolektiva raste iz poezije, zgodb in napevov vsakdana, kot so si ga zamišljali naši predniki. Vsakdana, ki se je do danes na videz že izgubil. Pa tudi tistega, ki se še ni. Zagotovo pa se je izgubil v Nininem dnevu tam na daljnem severu, kjer je živela vrsto let; tam, kjer so že sorodni doživljaji in zvoki naenkrat postali preglasni, da jih ne bi spet slišala. Rodil se je novi mali svet, poln mehkobe, krikov, primarnega tona, tujine, blebetanja, melodičnih vzorcev in poezije. Svet tako poln, da je bil včasih prepoln. Svet, ki je iskal dom, kjer bi se lahko končno razlezel po parketu, po zemlji … Vokalno prečiščena poezija skozi moč hipnotično-ritmične igre bobnov se dviga v sveženj prvinske energije, na drugi strani pa srečuje žalostinke zvočnih lepot, ki dišijo po starodavnem melosu. VIRA povabi skozi spremembe sedanjosti samo zato, da te vrne v preteklost; v trenutek, ki je hkrati znan in popolnoma nov.

Koncert je del programa Footprints, ki ga podpira Ustvarjalna Evropa ter koncertnega cikla Sogodbe, ki ga organizira Zavod Druga Godba.

Foto: arhiv zasedbe

Za rezervacijo prosimo, da obiščete: jazzravne@gmail.com

Prosimo, če se registrirate na: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum in ura začetka

torek, 5. 12. 2023 ob 20:00
 

Lokacija

 

Vrsta dogodka

 

Kategorija

Deli s prijatelji

REZERVACIJE

Za rezervacije ali morebitna vprašanja nam pišite.